Mark’s Sculpting Studio

Home Studio, TGO3

PROJECT OVERVIEW

After retiring 3 years ago, Mark needed a space where he could practice his sculpting hobby in a dedicated space away from the home. Mark’s garden room required space for him to store supplies and research and develop his sculptures.

Building information table

Mark’s Sculpting Studio

WHY THE CUSTOMER NEEDED A GARDEN BUILDING

After retiring, Mark initially continued his hobby in a spare room of their home. He shared this space with his wife who is a hobbyist seamstress. Both needing to expand their space, Mark decided that his home was not a suitable environment for his hobby. He required a space which he could get a little bit messy with his clay and suitable lighting.

Exterior of TGO3 with the customers house to the right

WHAT WE DID

The Garden Office team installed a 4m x 2.5m TGO3 clad in composite black and black fascia. The building features a 2.3m sliding door with a screen window to the left, a square window and standard black composite decking. Mark opted for two of our 600 x 600 panel lights so as to give him the optimal light necessary for his sculpting.

Icon which takes you to the configurator
Looking into a TGO3 sculpting studio where a customer is working

THE FINISHED PROJECT

Mark enjoys a space where he can research his sculptures before developing them into the beautiful pieces he produces. Mark’s space allows him to experiment with different techniques, such as plaster moulds and gives him a dedicated space for himself and his hobby.

Exterior of a TGO3 in a garden